PALAS IASI


Situat în centrul istoric, în apropierea Palatului Culturii, ansamblul urbanistic PALAS va fi un oraş în miniatură, unde oamenii vor locui şi munci, vor face cumpărături, se vor distra sau recreea în mijlocul naturii. Axat pe conceptul „lifestyle center”, PALAS integrează în acest complex unic spaţii comerciale, hoteliere, birouri clasa Aapartamente, parcare subterană de aproximativ 2.500 locuri şi un perimetru de entertainment, toate pe o suprafaţă construită de peste 320.000 mp.

PALAS reprezintă o premieră, atât în România, cât şi pentru portofoliul imobiliar al companiei IULIUS GROUP, fiind cea mai mare investiţie privată realizată vreodată în zona Moldovei, cu un total care depăşeşte 260 milioane euro.

Ansamblul va fi inaugurat în data de 31 mai 2012.

PARCUL PALAS

Ansamblul PALAS nu este doar un loc pentru cumparaturi si afaceri, ci si o destinatie speciala depetrecere a timpului liber in natura.

Amplasata pe spatiul fostei gradini a Curti Domnesti, pe atunci in stil oriental, actuala gradina pastreaza elemente din timpul amenajarilor facute de Vasile Lupu, cum ar filacul circular si unponton inchis cu foisor pe locul havuzului din Evul Mediu.

Axul central al gradinii a fost special gandit pentru a crea o splendida belvedere Palatului Culturii. Astfel, pentru prima oara, latura sudica a edificiului este pusa in valoare prin vegetatie in trepte, oglinzi si caderi de apa. Scarile de pe versant, care conduc vizitatorii spre Palatul Culturii, sunt bordate cu balustrade monumentale, din piatra, pentru a completa arhitectura cladirii simbol.

Peisajul gradinii este completat de fantani artezienepiatete inierbatespatii largi de promenada si de relaxare.

Aproximativ 30.000 de arbusti si peste 500 de copaci compun un veritabil „plaman verde” pentru intregul areal Palas, dar si pentru vecinatati.

Arborii si arbustii au fost special alesi pentru a crea, in toate componentele gradinii Palas, un spectacol vizual cromatic in cele patru anotimpuri. O buna parte dintre acestia reprezinta o premiera nu doar pentru Iasi, ci pentru regiunea de nord-est, precum Hamamelis, Metasequoia, Liquidambar (sau “arborele de guma”), Oxydendron, Davidia si Parotia. Alti copaci de mari inaltimi sunt castanii, pinii negri austrieci, teii, stejarii rosii, fagii, salcamii japonezi, carpenii, tisa, brazii, salciile aurii. Cei cu alura medie sunt artari de diferite culori, Ginkgo Biloba (dispusi pe o intreaga alee), molid argintiu, magnolii, peri ornamentali, precum si stejari piramidali. Printre speciile de arbusti se numara Berberis, calini, lilieci, mahoni, pini pitici, ienuperi si Cornus. La baza arborilor si chiar a arbustilor, dar si pe spatii vaste, au fost plantate flori precum azalee, hortensii, trandafiri, narcise si crini.

Si spatiile dintre cladirile ansamblului urbanistic Palas sunt decorate cu jardiniere de mari dimensiuni si locuri de odihna, iar unele cladiri vor avea acoperisuri cu vegetatie.

 

COMERCIAL

Zona comerciala PALAS este unica in Romania prin structurarea pe doua modele de succes: „shopping street” si „shopping mall”.

 • PALAS Mall& PALAS Shopping Street  167 de magazine in peste 54.100 mp
 • Marci de renume in premiera in Romania
 • Branduri internationale si nationale
 • Food court cu peste 1.300 de locuri
 • Department store, restaurante, cafenele, patiserii
 • Primul multiplex Village Cinemas din Romania, cu 10 sali, circa 1.850 de locuri si prima sala de tip VMax din afara Capitalei
 • Hipermarket Auchan
 • Spatii de joaca pentru copii
 • Club de bowling si biliard

Va invitam sa descoperiti mai multe detalii in sectiunile SHOPPING MALLSHOPPING STREET,DINING.

TIMP LIBER

PALAS va deveni destinatia ideala de petrecere a timpului liber pentru intreaga familie, o zona care se adreseaza nu doar locuitorilor, ci si turistilor.

Gradina publica de la PALAS va fi un imens spatiu verde, un mozaic vegetal atragator in care se va pune accent atat pe dorinta de relaxare, cat si pe istoria locului, imbogatind impresia de gratie pe care o emana Palatul Culturii.

 • Amfiteatru in aer liber si proiectii cinema
 • Patinoar sezonier, carusel venetian pentru copii
 • Lac si jocuri de apa, fantani arteziene
 • Facilitati de relaxare si recreere in aer liber
 • Terase si restaurante elegante
 • Vestigii arheologice din gospodaria fostei Curti Domnesti
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: