Alegeri frustrante


14.144 de oameni speră să devină peste patru zile primari. Cele mai mari șanse le au – se știe – actualii stăpîni ai bugetelor de miliarde de euro. Te întrebi, poate, cine va cîștiga duminică alegerile în localitatea sau în sectorul tău. Îți spun eu, de pe acum: cineva care va cîștiga fooooooarte mulți bani în următorii patru ani. Numele, prenumele și restul detaliilor sunt nesemnificative. Cu o excepție: frustarea de a nu putea cheltui banii ăia mulți. Crede-mă, nu e nimic mai nasol pentru ei decît a nu se putea bucura de toate șpăgile primite. Îi vor ține la saltea, în spatele tabloului de la birou sau în cutii de valori din bănci în Grecia. Sunt foarte mulți bani. Bani cu care ei și-ar putea cumpăra orice-și doresc. Dar nu pot. Vor fi obligați să meargă tot cu Loganul de serviciu și să se îmbrace tot în costumele lor de Apaca, ponosite. Vor duhni în continuare a transpirație, iar seara se vor întoarce tot la nevestele lor obosite și isterice.

Viața, vezi bine, e nedreaptă și pentru ei.

Au mai rămas 4 zile pînă la alegeri. Iar tu n-ai de ales și trebuie să mergi la vot. Pentru ca el, viitorul primar, să-și bage unghia în gît că nu se va putea bucura următorii ani de toți banii ăia mulți furați. Fă-l să se simtă prost! Du-te la urne și votează-l! Dă-i grija asta cumplită de a nu-și putea cheltui banii.

  • PS. Iar voi ăștia de sperați c-o să cîștige Nicușor Dan, vă spun, ați greșit orașul, țara, anul și electoratul. Nicușor Dan va fi o soluție nu pentru duminica următoare, ci pentru deceniul următor. Deocamdată, se fură ca-n codru. Vremea furtului inteligent n-a sosit încă.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: