Cretinatate romaneasca: Jurnalism marca Adevarul


Voi incepe acest articol cu un banc foarte cunoscut:

Suna cineva la Radio Erevan si intreaba:
– Este adevarat ca Ivan Ivanovici a primit din partea Partidului o Volga neagra?
Cei de la Radio Erevan raspund:
– Da, este adevarat, dar cu trei mici diferente. In primul rand nu era neagra, era rosie. In al doilea rand, nu era Volga, era IJ. In al treilea rand, nu i s-a dat ci i s-a luat.

Am scris bancul acesta pentru ca are legatura directa cu articolul scris de jurnalistii de la Adevarul, articol despre care am scris ieri.

Ieri seara m-a sunat Cristian Gog si mi-a povestit exact cum a stat treaba cu datul berii in seara respectiva. Si, din ce-am vorbit cu el, este exact bancul de la inceputul acestui articol.

In primul rand, nu a vorbit cu nimeni de la nici un ziar. In al doilea rand, nu a fost nicaieri si nici o secunda vorba despre vreun buget, sa nu mai zicem de suma exacta pe care incompetentii de la Adevarul au dat-o in ziar. In al treilea rand, nu era vorba de un voucher ci de doua. In al patrulea rand, nu a chemat pe nimeni doar ca sa se laude el si sa se simta vedeta si asa mai departe.

Prin urmare, articolul scris de cei de la Adevarul este o mizerie menita sa aduca audienta si sa induca lumea in eroare, asa cum m-a indus si pe mine. Eu am fost indus in eroare prin simplul fapt ca am vazut in articol declaratia “data” de Gog si pentru ca am considerat ca Adevarul nu-i chiar CanCan, Click! sau Libertatea. Se pare ca m-am inselat amarnic si vreau sa-mi cer pe aceasta cale scuze lui Cristian Gog pentru ca l-am criticat bazandu-ma pe un articol scris de niste incompetenti. Si vreau sa-l si sfatuiesc sa-i dea in judecata pe cei care i-au “luat” declaratia pe care nu a dat-o pentru ca, dupa cum se pare, Adevarul incepe sa prezinte din ce in ce mai putin adevar.

Ironic, nu?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: