Insulta sau developarea lui Ponta


Uluitoarea numire a Doinei Melinte la Agenția Națională Anti-Doping

Eroarea e altceva. Asta e o corupere.

Victor Ponta o numește pe Doina Melinte în funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale Antidoping și corupe astfel integritatea uneia dintre cele mai importante organizații din lumea sportului.

Scurtă explicație. ANAD este afiliată la WADA, iar Agenția Mondială Antidoping reprezintă forma supremă prin care statele luptă, dacă e cazul, și împotriva federațiilor internaționale sau chiar a marilor competiții planetare. Într-un sport al banilor, interferențelor și forțelor, WADA joacă rolul enervant al exigenței.

În România, ANAD păzește curățenia sportului. În aceste zile, Doina Melinte nu se califică nici să intre în holul clădirii umbrite de “Național Arena”, dar uite că premierul a vîrît-o pe geam, direct în eprubetele unde se amestecă pipiul, promisiunile și dezonoarea.

Și nu vorbim aici despre prestația Doinei Melinte ca șefă a sportului în regimul PD-L. Deși e lamentabil pentru o autentică mare campioană să ajungă, ca obediență, pe aceeași linie cu Gheorghe Florian, vă amintiți probabil personajul, un alt președinte practic invizibil al ANS, numit acolo doar pentru că era amicul din tinerețea sportivă a lui Dan Voiculescu.

Melinte a fost instalată în virtutea celor 20 de ani de pedelism. Membru fondator al Partidului democrat vasăzică și prezență decorativă în tribunele televizate ale taberei Băsescu din dezbaterile electorale, ea a presărat în urmă cel mai neîndurător dezastru: dezastrul mut, cel care nu mai are nici măcar curajul să se revolte.

Finalul, abia finalul a fost apoteotic. Agenția condusă de Melinte a fost cea care a centralizat lista frauduloasă a olimpicilor sportivi care au beneficiat de un bacalaureat special. Olimpici pe naiba!

Aproape 900 de tineri s-au îmbrăcat în treninguri împrumutate cu însemnele României și s-au dus la Bacău ca să se facă de rîs. Ce să vezi, nu a mai fost ca anul trecut, cînd doar 7 au picat bacul din 600. Au apărut camerele de supraveghere și au căzut, în medie, 2 din 3.

Cînd Gazeta a scris că Melinte și-a brodat și fiica pe această listă manufacturată penal, fosta șefă a sportului a dispărut. Am crezut că de rușine, dar, de fapt, ea își lua elan ca să revină în sistem. Am anunțat acum trei săptămîni că va intra în PSD ca să rămînă în sistem și uite că sistemul a avut grijă de ea. Ce nu face omul pentru un job în București!

Ghinionul perechii Ponta – Melinte sînt cifrele. Pentru că frauda nu constă în 300 de falși sportivi din cei 900, cum s-a grăbit să anunțe preliminar ministrul educației sau preliminarul ministru al educației, nimeni nu mai știe, așadar, nu acesta e procentul. Trucajul e mult mai mare.

Astăzi, noi publicăm un singur caz, cel al Federației de Hochei. Din 33 de “sportivi” avansați pe listă, 6 nu au fost hocheiști în ultimii 3 ani, 6 nu au treabă cu loturile naționale, iar ceilalți 21 au competiții internaționale abia în decembrie 2012, deci, conform legii, nu aveau dreptul să devanseze bacul!

În aceste condiții, pînă lămurești dosarul general și, mai ales, cazul particular al fetei Doinei Melinte, picată și intrată la contestație, ce intervenție salutară, să faci ceea ce face Victor Ponta este o insultă sau poate o developare a caracterului prin care noul premier înțelege să-și exercite puterea.

Vom vedea ce e. Corupere e sigur.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: