Secretul angajărilor


Un articol care mi-a deschis mintea, un articol care mi-a spus lucruri pe care le ştiam într-o formă de care nu aveam habar. E despre/pentru programatori, dar conţine câteva adevăruri general valabile când e vorba de angajare. Adevărate secrete pentru “începători”. Eu l-aş fi numit Secretul angajărilor.

Don’t call yourself a programmer

via @scribu

PS: (cu riscul de a avea un Post Sriptum [mult] mai lung decât articolul în sine) Astfel de articole ar trebui tipărite şi distribuite elevilor de liceu care se gândesc că la un moment dat se vor angaja, pentru a nu se izbi (ei, elevii, nu articolele) de zidul rugos al realităţii abia după ce au terminat o facultate, ori poate după ce s-au prostituat în meserii fără legătură cu pasiunile şi interesele lor, de dragul ideii de aparteneţă la o clasă muncitoare, din nevoia banilor sau sub apăsarea socială şi părintească.

Ştiu că după ce ai deja primele “succese” pe plan profesional, mai mici, mai mari, sau după ce ai intrat în vreun fel pe un făgaş al muncii, pare trivial să vorbeşti despre cum să te pregăteşti mental pentru contactul cu munca, dar pentru un tânăr în căutarea unui prim loc de muncă, care să respecte planul de carieră ales, nu e.

Ştiu de asemenea că se fac în ultimii ani eforturi considerabile pentru orientarea în carieră a tinerilor, dar articolul de mai sus e scris exact în forma în care ar trebui un tânăr să-şi primească consilierea, cu exemple, cu comparaţii relevante, fără limbaj de lemn şi poate cu o uşoară notă de ironie.

Merită dat mai departe aş spune.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: